Novice
Posted in

Keramika – odlična izbira za vsak del doma

Če razmišljate kako opremiti dnevno sobo ali kuhinjo je keramika kot stenska ali talna obloga ali zgolj za dekoracijo zagotovo odlična izbira.

Danes so keramične ploščice različnih oblik in vzorcev, za njihovo vzdrževanje pa ni treba skrbeti. So manj občutljive na praske kot je parket in jih ni potrebno osveževati vsakih nekaj let, kot je treba parket.

Ste opazili madeže, praske ali majhne luknjice, ki so jih morda povzročile ostre pete ali pohištvo kar povzroči nepopravljivo škodo in daje površini star, obrabljen videz?

To se ne zgodi pri keramičnem parketu, saj gre za enega najtrpežnejših materialov in prav tega nam prinaša Porcelanosa PAR-KER ® keramični parket, ki poustvarja teksturo naravnega lesa. Lahko ga vgradimo kot notranja oz. zunanja tla ali obloge. Združuje vzdržljivost keramike in toplino lesa v eni strukturi, pogosto je priljubljen v toplejših regijah, kot so naprimer apartmaji ob morju.

noa_minnesota_moka_salon_h

Keramika je odporna na bakterije, plesen in glivice.

Zdravi bivalni prostori so nujni za kakovost življenja, zato je pomembno, da izbiramo površine, ki ne ogrožajo zdravja in niso nagnjene k širjenju bakterij, plesni in gliv v vlažnem okolju in na površinah, kjer se lahko razmnožujejo. Keramiko lahko preprosto in učinkovito očistite sami in je popolnoma brez vonja. Dolgotrajen, nespremenljiv material, ki z leti še vedno izgleda kot nov.

Delovna plošča iz keramičnih ploščic bo vaši kuhinji dala neverjetno prefinjen videz. Izberete lahko dizajn, ki združuje naravno ali granitno delovno ploščo s keramičnimi talnimi ploščicami. Lahko jih navdihuje isti material, kot sta Marmi ali XTONE, ki izstopata po svojih velikih dimenzijah in naravnih teksturah, inspiracijo daje naravni sijaj marmorja Carrara ali črnega Marquina. Delovne plošče XTONE so primerne za kuhinje v klasičnem ali industrijskem slogu in so popolna dopolnitev nordijskemu stilu pohištva.

carrara-white-7

Keramika omogoča vgradnjo talnega gretja in je pogosto cenovno ugodnejša od ostalih rešitev.

Igra teraco vzorcev zagotavlja uravnoteženo oblikovalsko kompozicijo s kolekcijo Deconcrete, Sant’ Agostina, ki ponuja široko paleto barv, velikosti in obdelav s ciljem tehnično najbolj varne in estetsko zanimive površine za vsak projekt, javni ali zasebni, notranji ali na prostem.

sant agostino

Keramika se ne deformira ali zmrzne in je odporna tudi na najbolj agresivne kemikalije.

Ker je žgana pri 1200°C brez težav prenese najvišje temperature, ki se lahko pojavijo med uporabo, hkrati pa ohranja površino ravno in se ne razteza. V primeru požara ne ogroža ljudi in ne sprošča škodljivih snovi v okolje. Keramični tlak je stabilen in ga je enostavno uporabiti v trgovinah, pisarnah, restavracijah, torej na površinah vseh vrst.

Refin Design Industry
Refin Design Industry
Refin Prestigio
Refin Prestigio
Refin Prestigio
Refin Prestigio

Strokovno polaganje keramičnih ploščic zagotavlja dolgotrajno stabilnost, higieno in lepoto tal ali sten. Pri pravilni montaži z namenskimi lepili se keramične ploščice trdno oprimejo podlage. Dobro položena tla s ploščicami so stabilna, zmanjšana je nevarnost spotikanja, so dolgotrajna in jih ni treba menjavati zaradi dvigovanja ali propadanja, njihova lepota pa z leti ostaja nespremenjena.

GOR