Novice
Posted in

Trendi PORCELANOSA za leto 2023

Zemeljske barve, zaobljene oblike in trendi, ki jih navdihuje narava, bodo leta 2023 prevladovali v kolekcijah Porcelanosa.

Začetek novega leta pomeni nove odločitve in začetek novih projektov. Podobno temu tudi trendi v arhitekturi in notranjem oblikovanju dobivajo preobrazbo, da bi odkrili, kateri materiali bodo prevladovali v naslednjem letu.

Monokromatski videz

V glavnih trendih za leto 2023 prevladujejo prostori v eni barvi. S tem dajejo dodatno sofisticiranost in so rezultat preprostosti in minimalizma. Primer uporabe monokromatskega videza v porcelanu velikega formata so ploščice XTONE Viola Blue za stene in pohištvo v najbolj avantgardnih kuhinjah.

V istem duhu se vračata tudi črna in bela, ki prežemata prostore in kažeta, kako njuno zlitje daje avreol elegance. Porcelanaste stenske ploščice Brooklyn Marquina s svojim reliefnim in mat zaključkom rišejo fine linije, da dosežejo čistost atmosfere. Hkrati velikoformatna keramika subtilno pridobi zagon, profili pa dodajo dekorativni pridih (Butech).

Xtone Viola Blue
Xtone Viola Blue
Brooklyn Marquina
Brooklyn Marquina
Xtone Orobico Grigio
Xtone Orobico Grigio

Čar lokov in zaobljenih oblik

V interijer se vračajo oboki, ki so značilni za renesančno arhitekturo. Zagotavljajo popolne arhitekturne podrobnosti, ki v prostor vnesejo osebnost in značaj in so eden najbolj obetavnih trendov sezone.

Elemente so prevzele ukrivljene oblike: sedežne garniture v obliki polmeseca, ovalna ogledala, okrogle mize in pohištvo, daje prostoru identiteto. Kopalniško pohištvo Forma (Noken), zmagovalec “Archiproducts Design Awards 2022”, ima enkraten dizajn: zaobljeni robovi, odprtine na sredini in ob straneh. Ponuja tudi dodaten prostor za shranjevanje z vrtljivim ogledalom in policami za shranjevanje vsakodnevnih izdelkov. Razkošje marmorja je v nasprotju s preprostostjo ukrivljenih oblik pip Lignage na potovanju v dvajseta leta prejšnjega stoletja, da bi Noken spremenili v dragulj Art deco.

Horus Beige - L'Antic Colonial
Horus Beige - L'Antic Colonial
Rhomboid Verdigris - L'Antic Colonial
Rhomboid Verdigris - L'Antic Colonial
Trendi PORCELANOSA za leto 2023
Noken - Forma - Archiproducts Winner 2022

Zemeljske barve

Rjava, cimet, bež, bakrena in neskončni drugi toni sestavljajo barvno paleto, ki se zgleduje po barvi in ​​teksturi zemlje in njenih derivatov, kot sta glina ali blato. Ta široka paleta barv je najboljši izraz topline. Keramični model Parma Cotto (L’Antic Colonial) je pravi odraz tradicije in skupaj s kamnitimi ploščicami Globe Brick Indira (L’Antic Colonial) ponuja harmonično kombinacijo za zunanje prostore.

Kombinacija materialov v zemeljskih tonih; od najbolj avantgardnih rešitev s paneli Fitwall® Wave White Sand (Krion ®), do najbolj luksuznih, z estetiko naravnega kamna Pangea iz Altissime XTONE. Žametni fotelji, keramični dodatki, rustikalne vaze s suhim cvetjem pa dopolnjujejo dekoracijo prostorov.

Parma Cotto - L'Antic Colonial
Parma Cotto - L'Antic Colonial
Altissima Pangea
Altissima Pangea
Fitwall Krion
Fitwall Krion

Elementi narave

Čeprav smo že v letu 2022 videli veliko interijerjev, povezanih z biofilijo in elementi organskih oblik, tudi letos ostaja prisotna narava, ki se v zaprtih prostorih spreminja z uporabo naravnih materialov. Ta trend predstavljajo umivalniki Slender iz Nokna. So ročno poslikani in dodajajo šarm prostoru. Devet zaključnih obdelav je navdihnjenih z naravnimi elementi, kot sta kamen in marmor.

Organske linije dobijo novo dimenzijo, zeleno tonirani prostori, zidovi prekriti s Fitwall® Rolling OCRE peskom (Krion®) pa nudijo eksotično in naravno estetiko. Uporaba rastlin in bombažnega tekstila naredita prostore prijetnejše. Kolekcija Onice Green (XTONE) prinaša botanično okolje, ki skozi prhe in stranišča objema prostor ter ustvarja občutek miru in udobja.

Xtone Aria White
Xtone Aria White
Fitwall Rolling White Sand - Krion
Fitwall Rolling White Sand - Krion
Slender - Noken
Slender - Noken

Les v kuhinjah

Pričakovati je, da bo vodilno vlogo pri kuhinjskem pohištvu letos odigral naravni les. Les izraža slog, ki je neposredno povezan s toplim minimalizmom, za katerega so značilni naravni materiali in tople barve. Kuhinje (Gamadecor in XTONE) so razporejene v odprtih prostorih, kjer duet svetlejšega lesa in bele barve poveča naravno svetlobo in širino prostora, ki je pogosto povezan z dnevno sobo ali jedilnico. Viseče svetilke na osrednjem otoku tvorijo popolno kombinacijo in zaključujejo celoto.

Gamadecor
Gamadecor
Xtone
Xtone
Gamadecor
Gamadecor

Če želite le osvežiti najmanjši, a eden najpomembnejših prostorov v vašem domu, si tukaj preberite, kaj napovedujejo strokovnjaki in oblikovalci, od teksturiranih ploščic in moderne razsvetljave do »nove kopalnice«.

Če želite več idej za svoj projekt, spremljajte naš blog, kjer boste našli neskončen navdih.

GOR