Novice
Posted in

Estetska vrednost nevtralnih barv

Znotraj neskončnih estetskih možnosti, ki obstajajo v notranjem oblikovanju, so nevtralne barve neizčrpen vir navdiha.

Brezčasen trend, ki je vedno prisoten in na novo odkrit za ustvarjanje prostorov, ki dajejo neprimerljiv občutek umirjenosti, miru in spokojnosti.

Ker je pomembno, da ne zamenjate nevtralnega s “preprostim” ali “osnovnim”, je vredno preveriti novosti, ki mehke in prijetne tone prilagajajo sodobnim trendom. Tukaj je nekaj možnosti, ki jih ponujajo nove kolekcije nevtralnih barv.

Navdih kamna

Keramika, ki jo navdihuje narava je trend, ki se v zadnjih letih precej okrepil. Harmonije, ki jih ustvarjajo vzbujajo občutek udobja, ki ga je z drugimi materiali zelo težko doseči. Serija Dome španske hiše Baldocer je jasen primer, zlasti v barvah oreh, kost in pepel.

Iz podjetja Refin prihaja kolekcija Orobica, ki interpretira znameniti kamen, pridobljen v kraju Grè na pobočju Monte Clemo na severozahodni obali jezera Iseo: material, za katerega je značilna prisotnost neenakomerno razporejenih kamnov (klastov) različnih velikosti.

PORCELANOSA ponuja širok izbor kolekcij. Odkrijte jih v novem katalogu keramike za leto 2023.

Kolekcija Dome - Baldocer
Dome - Baldocer
Orobica - Refin
Orobica - Refin

Ponovno odkrivanje klasičnih stilov

Čeprav je marmor material s klasičnim videzom, zlasti zaradi belih ozadij kot je calacatta je to navdih, ki ponuja veliko vsestranskost. Zaradi tega je zelo enostavno uporabljati nove koncepte, vzorce in barve, ki jih prilagajajo trendom. Hampton (Baldocer) predstavlja zelo nežno sivo ter subtilen in evokativen dizajn, krepi harmonijo in ustvarja prijetno okolje v naravnih ali poliranih obdelavah.

Nove brezhibne kolekcije velikih formatov, ki definirajo edinstvenost in ekskluzivnost prostora. Močna eleganca narave se odraža v privlačnem dizajnu Astana Grey, ki združuje mehko kromatsko sivo z rjavimi žilami.

Kolekcija Prestigio: vrhunski naravni marmor iz najbolj znanih kamnolomov v Italiji in Evropi, za katerega so značilni barvni odtenki in izvirni zrnati vzorci – včasih občutljivi, drugi bolj izraziti – vedno izpopolnjeni dajejo čudovito poliran končni izgled.

Hampton - Baldocer
Hampton - Baldocer
Astana - XTONE
Astana - XTONE
Prestigio - Refin
Prestigio - Refin

Barva, tekstura in relief

Nevtralne barve in naravno estetiko lahko kombinirate z reliefi in teksturami, stenam namenite dekorativni ton. Ergon Foresta Faggio na primer izpolnjuje vse zahteve za ustvarjanje toplega, mirnega in prijetnega vzdušja.

Tehnika ikat, ki so jo uporabljali prvi tkalci v Maleziji za barvanje tkanin je povezana s starodavnimi vzhodnimi statvami in je navdih za zbirko Linz iz Porcelanose.

Foresta - Baldocer
Foresta - Baldocer
Linz - Porcelanosa
Linz - Porcelanosa

Če želite več idej za svoj projekt, spremljajte naš blog, kjer boste našli neskončen navdih.

GOR