Novice
Posted in

Prava višina kopalniškega ogledala

Pri nameščanju tega vsakodnevnega kopalniškega elementa je vaša glavna skrb višina uporabnikov, ki bodo ogledalo uporabljali.

Ne glede na to ali se odločite za ogledalo z okvirjem ali brez okvirja, ogledalo s poliranimi robovi ali dizajn z osvetlitvijo od zadaj (Moon, Krion®) je ogledalo dodatek, ki bo zagotovo naredil vaš prostor svetlejši in prostornejši.

Nanašanje ličil, britje in krtačenje las so le nekateri izmed vsakodnevnih ritualov, ki nujno zahtevajo ogledalo. Naše kopalnice so postale cenjen del doma, v katerem je vsaka podrobnost premišljena za dosego vrhunskega udobja.

Conjunto-L-Square-Motif-Persian-Noche-DobleEspejo-Motif-Izq.-Der.M-armol-Habana-Dark-ClassicoMarmol-Persian-White-Classico-Antic-Colonial-Porcelanosa

Tukaj je nekaj nasvetov podjetja Chic Interier za pravilno pozicioniranje vašega kopalniškega ogledala na pravo višino.

Ogledalo naj bo obešeno v višini oči, na višini med 160 in 170 centimetri. Poleg tega je treba pomisliti tudi na mlajše in nižje uporabnike. Ko se pogledate v ogledalo, morate videti vsaj svojo glavo in zgornji del trupa.

Razdalja med ogledalom in vrhom umivalnika naj bo približno 30 centimetrov. Poleg tega naj bo od armatur oddaljeno 15 centimetrov. Če je ogledalo preblizu umivalnika ga lahko zalije pljusk vode. Priporočamo izogibanje stika z vodo saj lahko vlaga poškoduje ogledalo.

Prepričajte se, da je ogledalo dovolj veliko in visoko in ga lahko uporabljajo tudi višji uporabniki. Zato je portretno ogledalo odlična izbira (Faces, L’Antic Colonial).

Uporaba enakih dimenzij ogledala in umivalnika bo kopalnici dala privlačnost in povečala funkcionalnost. Tukaj se najboljše obnese ogledalo v pokrajinskem slogu (model Tono, Noken). Če je prostor v vaši kopalnici omejen, bo večje ogledalo dalo prostoru občutek svetlosti in prostornosti.

Moon - Krion
Moon - Krion
Tono - Noken
Tono - Noken

Vanita Casa ponuja fantastičen izbor dizajnerskih ogledal z osvetlitvijo iz ozadja ali z vgrajeno lučjo, lahko pa jih opremite tudi z različnimi dodatki kot so grelne plošče proti rošenju, vložki za lupo, police itd.

Od domačih proizvajalcev velja izpostaviti »Jazz« ogledala podjetja Aquaestil z ambientalno osvetlitvijo, okvirjem ali okvirjem in črnim usnjenim trakom različnih dimenzij, ki zagotavljajo popolno prilagoditev kopalniškemu prostoru.

Če želite več idej za svoj projekt, spremljajte naš blog ali nas obiščite v salonu Chic interier, kjer boste našli neskončen navdih.

GOR