Novice
Posted in

Dekorativna keramika, ki zaokroži slog

Prostor v katerem se uporablja dekorativna keramika presega okvire in se ne ustavlja v kopalnici, temveč se njena uporaba razširi na vse prostore in tako zaokroži slog vašega doma.

Dekorativne stenske ploščice dajo poseben pečat vsaki kuhinji, kopalnici, stranišču, dnevni sobi, pa tudi zunanjim prostorom, kot so balkoni in terase.

Ključ do uspešne notranje opreme je ravnotežje. Vnesite mavrico barv, ki so kontrastne, vendar dopolnjujejo in uravnovešajo prostor kot celoto. Takšna dekoracija je izvirna in ima številne estetske prednosti, saj se popolnoma integrira v prostor in doseže eleganten končni učinek, ki daje vsaki sobi v hiši edinstveno noto.

Prefinjenost in šarm tradicionalne beneške terase sta v kolekciji Flake osvežena s sodobnim pridihom. Beneški teraco je material, ki nastane s kombinacijo kosov marmorja, kamna, cementnih komponent in naravnih oksidov. Razširjen je v prestižnih rezidencah po vsem svetu, od Benetk v času italijanske renesanse do elegantnih zgradb v slogu Liberty.

V Flakeu nepravilni kosi kamenčkov in marmorja tvorijo enakomeren vzorec, poln detajlov, na voljo v majhnih in srednjih zrnatih velikostih, v hladnih in toplih odtenkih, ki dajejo prednost sodobnim kombinacijam in ustvarjalnim igram volumnov in površin.

Glamur postaja ključni trend v notranjosti doma za leto 2023 in je izražen skozi zaključke in teksture, ki vzbujajo slog.

Kot eden najbolj hvaljenih dizajnov sezone, s paleto mehkih sivih in vpadljivih žil v odtenkih rjave, serija XTONE® porcelanskih ploščic daje značaj in osebnost prostorom, kot so: spalnice, dnevne sobe, kopalnice ali kuhinje. Zaradi debeline materiala se lahko uporablja tudi za delovne plošče (160 cm x 320 cm x 1,2 cm) ali kot talne ter stenske ploščice (150 cm x 300 cm x 0,6 cm).

Dizajn, ki sega v globine, najboljši porcelan in naravni dekor z žilami Astana Grey v široki paleti rjavih odtenkov, ki ustvarjajo umirjene prostore ter oddajajo najčistejšo esenco jeseni.

Ni vam treba okrasiti celotne hiše v istem slogu ali celo z istim materialom. Pravzaprav bo dodajanje barv, tekstur ali materialov pomagalo vizualno definirati prostore, ne da bi morali ustvarjati fizične ovire.

Polaganje mozaičnih ploščic mora temeljiti na ideji “manj je več”. Ta vrsta predloga vključuje kombinacijo oblik, materialov, barv in tekstur.

Izpostavimo serijo L’Antic Colonial Gravity (kovinsko in z zaključki v zlati, bronasti ali titan barvi) in Rhomboid (v steklu in na voljo v črni, čokoladni, kremni in rdeči barvi). Velika prednosti polaganja mozaika je poudarjanje nekaterih elementov, ki bi sicer med dekoracijo ostali povsem neopaženi.

L’Antic Colonial Gravity
L’Antic Colonial Rhomboid

Če želite dodati kovinske ali steklene mozaike, jih lahko kombinirate z gladkimi površinami in dosežete odlične rezultate.

Vendar ne pozabite, da mozaiki niso vedno središče prostora: lahko so dober dodatek k prostorom, ki mejijo na kuhinjo, kot je bar, ali dajejo večji poudarek določenem kotu, kot je naprimer prostor za tuširanje.

Če želite še več idej za svoj projekt spremljajte naš blog na katerem boste našli neskončnost navdihov.

GOR