Nasveti
Posted in

Nadometna ali podometna armatura – kaj izbrati?

Izbira kopalniške armature lahko povzroči zmedo zaradi množice različnih izdelkov na trgu. Toda izbira med stensko armaturo in armaturo na umivalniku je lahko prvi korak pri opredelitvi vaše izbire.

Podometne armature so nameščene na steni, sistem za mešanje vode pa je znotraj stene (t. i. podometno telo). Pred namestitvijo mavčnega telesa je treba natančno določiti položaj armature. Pogosto so zaradi sodobne tehnologije zmanjševanja pretoka vode varčnejše pri porabi vode, prispevajo pa tudi k minimalističnemu videzu kopalnice.

Nadometne armature so nameščene na umivalnik ali poleg umivalnika in so bolj elegantnega dizajna ter različnih materialov in zaključnih obdelav.

Prednosti in slabosti

Prednosti podometnih armatur:

– Enostavno čiščenje: Podometne armature so enostavne za čiščenje, saj nimajo veliko vogalov in vdolbin.

– Funkcionalnost: Podometne armature so funkcionalne in ekonomične, minimalističnega dizajna

Slabosti podometnih armatur:

– Ko je mavčno telo vgrajeno v steno, je položaj armature naknadno zelo težko spremeniti

– Omejena izbira dizajna: Pri podometnih armaturah je izbira dizajna omejena, saj ne podpirajo široke palete stilov, ki so na voljo pri nadometnih armaturah.

Prednosti nadometnih armatur:

– Več prostora za upravljanje vode: Nadometne armature imajo več prostora, kar omogoča natančnejšo regulacijo temperature in pretoka vode.

– Široka izbira dizajnov in enostavna menjava, če vam postane dolgčas: nadometne armature so na voljo v široki paleti dizajnov in slogov, zaradi česar so idealne za ustvarjanje osebnega karakterja vaše kopalnice.

– Dostopnost: Nadometne pipe so idealne za ljudi s posebnimi potrebami, saj omogočajo dostopnost zaradi več prostora za upravljanje vode.

Slabosti nadometnih armatur:

– Bolj zapleteno čiščenje: Nadometne armature je zaradi velikega števila vogalov in vdolbin bolj zapleteno čistiti

– Zavzamejo več prostora, kar lahko povzroči težave v majhnih kopalnicah

V Chic Interierju lahko izbirate med bogato podubo. Ne le, da lahko izbirate med nagrajenimi dizajni, ampak dobite tudi ugodnosti zahvaljujoč izdelkom, ki izpolnjujejo najstrožje zahteve glede kakovosti in enostavne uporabe.

Daniel RubbinetterieGrohe, Hansgrohe, Noken in mnogi drugi proizvajalci, ponujajo širok asortiman armatur za umivalnik, ki se razlikujejo po stilu, materialih in funkcionalnosti.

Slender - Noken

Na koncu je odločitev, katero armaturo izbrati, podometno ali nadometno, odvisna od individualnih potreb in preferenc. Obe vrsti imata svoje prednosti in slabosti, zato je pomembno, da obe možnosti preučite, preden se odločite za nakup.

Kontaktirajte naše strokovne prodajne svetovalce, da izveste več o izdelkih in pridobite strokovni nasvet pri izbiri prave armature za vas.

Če želite več idej za svoj projekt, spremljajte naš blog, kjer boste našli neskončen navdih.

GOR