Nasveti
Posted in

Kako izbrati WC školjko

Oblikovanje kopalnice za prenovo ali nov projekt postavlja vprašanje kakšno WC školjko izbrati: visečo ali samostoječo?

Stranišče je pomemben del kopalnice zaradi njegove stalne uporabe. To pomeni, da je pri načrtovanju kopalnice v prenovljeni ali novogradnji pomembno vedeti, katerim kriterijem je potrebno slediti.

Če želite izbrati stranišče, ki najbolje ustreza vaši kopalnici je pomembno vedeti, da so na voljo različne vrste sistemov, dizajnov, formatov in zaključnih obdelav.

Različne vrste straniščnih sistemov

Obstajajo različne vrste straniščnih sistemov glede na namestitev, obliko ali splakovalnik.

Izbirate lahko med visečimi WC školjkami z vgradnim splakovalnikom ali talnimi WC školjkami s klasičnim ali vgradnim splakovalnikom. Oba dizajna sta idealna za moderne kopalnice.

Viseča oblika

Stenske straniščne školjke nudijo minimalizem, estetiko in lahkotnost, ker so nameščene na steno pa ustvarjajo občutek prostornosti kopalnice ter olajšajo čiščenje in vzdrževanje straniščne školjke.

WC školjke za tovrstno vgradnjo imamo v več serijah, kot so NOKEN Acro Compact, Essence-C, prepoznavne kolekcije kot so Lounge ali serije Alice Hide Round / Square, Nur, Form, Vitra in mnoge druge.

Lounge - Noken
Lounge - Noken
Acro Compact
Acro Compact - Noken

Prostostoječi WC

Talna stranišča z običajnimi kotlički so stranišča, ki smo jih vedno imeli, kar pomeni, da so varna izbira za kopalnico.

Z izbiro samostoječega stranišča s skritim splakovalnikom pa lahko dodate sodoben, minimalističen in prefinjen dizajn.

V katalogu Chic interier so talna stranišča na voljo v številnih formatih, kot so serije Acro Compact in Arquitect proizvajalca Noken, serija Sento proizvajalca Vitra, kolekcija Boheme proizvajalca Alice, za katero je značilen klasični samostoječi dizajn z običajnim splakovalnikom.

Preverite ponudbo – AKCIJA do 45% – VITRA

Acro Compact - Noken
Acro Compact - Noken
Boheme - Alice
Boheme - Alice
Arquitect - Noken
Arquitect - Noken

Razlike med tema dvema sistemoma

Glavna prednost talnih stranišč s klasičnimi kotlički je njihova enostavna namestitev in ne zahtevajo gradbenih del. Viseča stranišča pa zahtevajo manjše predelave, saj je treba splakovalnik vgraditi v steno, včasih pa je potrebno talno odtočno instalacijo prilagoditi stenski.

Eden od vidikov, ki se na začetku zdi velika razlika med tema dvema straniščnima sistemoma, je vzdrževanje. Običajni splakovalniki omogočajo neposreden dostop do mehanizma in čeprav se skriti splakovalnik morda zdi bolj zapleten, je vse, kar je potrebno za rešitev kakršne koli težave, mogoče dostopati tudi z nadzorne plošče. Poleg tega je vzdrževanje stranišča in kopalnice enostavnejše v primeru stenskega WC-ja.

Poleg vrste sistema, ki vam je ljubši za vaše stranišče morate upoštevati še druge vidike, da izberete stranišče, ki najbolje ustreza estetiki vaše kopalnice in se prilagaja vašim potrebam.

Oblikovanje: pomembna sta oblika in zaključna obdelava

Z vidika končne obdelave podjetje Noken poleg sijajno belih, mat belih ali mat črnih ponuja zaključke v pastelnih barvah, o katerih smo že pisali. Svoji kopalnici lahko dodate kanček barve za edinstven in živahen dizajn – enega od trenutnih kopalniških trendov.

Noken
Noken

PAMETNA stranišča: izberite stranišče prihodnosti še danes

Pametne kopalnice so eden izmed trenutnih trendov, ki določajo kopalnice prihodnosti.

Zahvaljujoč najnovejši tehnologiji oprema I-Smart spreminja vsakodnevno nego kopalnice v vse bolj higienično in učinkovito izkušnjo. Te kopalniške rešitve naredijo življenje prijetnejše in ponujajo funkcionalnejšo in prilagodljivo storitev: kopalnico za vsakega človeka.

Noken Acro Compact I-Smart elektronski stenski WC je nov način razumevanja dobrega počutja, kjer sta estetika in tehnologija sinhronizirani. Minimalistično in brezčasno.

Če želite več idej za svoj projekt, spremljajte naš blog, kjer boste našli neskončen navdih.

GOR