Nasveti
Posted in

Priporočila strokovnjakov za tla v kuhinjah

Kuhinjska tla so ključni element za ustvarjanje prijetnega vzdušja v tem prostoru, ki je srce vsakega doma.

Da dosežete maksimalno funkcionalnost in estetiko morate biti pri izbiri talnih oblog v kuhinji pozorni na več dejavnikov. V tem članku vam podajamo priporočila strokovnjakov za kuhinjska tla.

Pri izbiri kuhinjskih tal je treba paziti, da so enostavna za vzdrževanje in čiščenje. Pomembno je, da so kuhinjska tla pravilno integrirana s pohištvom, razsvetljavo in ostalo dekoracijo, da bi pridobili vizualno skladen dizajn.

Obstajajo različni vzorci in oblike, ki lahko popolnoma spremenijo prostor ter mu dajo oseben in izviren pečat. Ključni dejavnik je izbira materialov. Priporočljivo je izbrati takega, ki je odporen na obrabo, madeže in kemikalije.

Med najbolj priporočljivimi materiali za kuhinjska tla so granitogres ploščice, saj so zelo odporne in vzdržljive. Pomemben je izbor prave barve, ki se ne bo hitro umazala in zahtevala pogostega čiščenja. Priporočljivi so svetlejši ali srednji odtenki, ki skrijejo madeže in nepravilnosti.

Porcelanosa Antique Silver 59,6X59,6
Porcelanosa Antique Silver 59,6X59,6

Če je vaša kuhinja majhna, razmislite o svetlejšem odtenku ker s tem povečate občutek prostornosti. Če pa je vaša kuhinja prostornejša razmislite o izbiri velikih ploščic. Keramični formati velikih dimenzij običajno nimajo vidnih fug in povečajo estetiko prostora. To je še posebej pomembno, če želite ustvariti sodobnejšo in bolj prefinjeno kuhinjo.

Kuhinje s sivimi tlemi

Kuhinje s sivimi tlemi
Bottega Acero
Kuhinje s sivimi tlemi
Karachi Grey

Kuhinje z "lesenimi" tlemi

Kuhinje z "lesenimi" tlemi
Refin - Deck
Kuhinje z "lesenimi" tlemi
Refin - Canal Grande

Kuhinje s sivimi marmornimi tlemi

Porcelanosa Fiori di Bosco
Porcelanosa Fiori di Bosco
Xtone
Xtone

Zelo priljubljena izbira so tudi kuhinjska tla iz vinila. So trpežna, vodoodporna, odporna proti madežem ter so na voljo v različnih barvah in vzorcih, ki lahko prilagodijo videz vsake notranjosti.

S pravimi kuhinjskimi tlemi lahko vaša kuhinja postane ne le funkcionalen ampak tudi izjemno privlačen prostor v vašem domu. S pravilno izbiro kuhinjskih tal bo vaša kuhinja zasijala v polnem sijaju in vam zagotovila leta brezskrbne in prijetne uporabe.

Če želite več idej za svoj projekt, spremljajte naš blog, kjer boste našli neskončen navdih.

GOR